Elindult az Otthon Melege Program

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Mától adható be a családi házak energiahatékonysági korszerűsítési pályázata.

Ma reggel 8 órától lehet jelentkezni a családi házak államilag támogatott, energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésére, felújítására.

A pályázatok benyújtására országosan, minden régióban egyszerre van lehetőség a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton. Ehhez Ügyfélkapu regisztrációra van szükség. Aki nem rendelkezik ilyennel, az bármelyik okmányirodában, kormányhivatali ügyfélszolgálati irodában, adóhatóság ügyfélszolgálatán vagy külképviseleten kezdeményezheti az egyébként nagyon rövid folyamatot. Az a személy, aki pedig 2016. január 1-jét követően kiállított érvényes személyazonosító igazolvánnyal rendelkezik, elektronikusan is regisztrálhat.

Az Otthon Melege Program keretében meghirdetett pályázat tervezett keretösszege 5 milliárd forint.

A családi házakra lehet igényelni 2016.08.15-től energiahatékonysági korszerűsítésre támogatást

Az 1996 előtt épült, maximum 135 négyzetméter lakóterületű családi házak tulajdonosai kaphatnak vissza nem térítendő támogatást, amely a megvalósítandó fejlesztésektől függően az elszámolható költségek 40-55%-a lehet.

  • A támogatás mértéke az elszámolható költségek 55%-a, de maximum 2,5 millió forint, ha a pályázó a hőszigetelés mellett további egy energiahatékonysági fejlesztést, és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert épít ki.
  • Azok, akik hőszigetelést, és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert építenek ki, 50%-os, maximum 2 millió forintos támogatást igényelhetnek.
  • A támogatás 45%-os, maximum 1,5 millió forintos, ha a jelentkező egy energiahatékonysági fejlesztést és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert épít ki, vagy két, illetve több energiahatékonysági fejlesztést valósít meg megújuló energiát hasznosító rendszer kiépítése nélkül.
  • A 40%-os, maximum 1,25 millió forintos támogatás akkor kapható, ha a pályázó egy típusú fejlesztést valósít csak meg.

Korábbi cikkünket a témában itt találja, amelyben nyomon követtük a pályázati kiírásban bekövetkező változásokat is.

Frissítés: Otthon Melege Program 2017