Így vesz házat DiCaprio és Mariah Carey

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Sztárok ingatlanközvetítője vall a hírességek ingatlanvásárlási szokásairól.

A Cosmopolitan.com Dolly Lenz luxusingatlan-közvetítőt kérdezte, aki sztárok megunt ingatlanait adja el más sztároknak, vagy legalábbis nagyon gazdag embereknek. Dolly révén megtudhatjuk, hogy az olyan világsztárok mint Leonardo DiCaprio vagy Mariah Carey milyen szempontok alapján vesznek új ingatlant maguknak, ill. milyen meglepő vevői igényekkel keresték már őt meg a felső tízezerből.

1. Meg se gondolnánk, mi mindent megtesznek a sztárok, hogy biztonságban érezzék magukat otthonukban. "Nagyon nagy igény mutatkozik a pánikszoba iránt, - árulja el Dolly - ahova a híresség támadás esetén elmenekülhet és teljes biztonságban érezheti magát, mert van benne ivóvíz és olyan egyedi és független kommunikációs csatornával rendelkezik, amit nem lehet elvágni a külvilágtól. Több ilyen ingatlanunk is van, de szerencsére a pánikszobákat eddig egyszer se kellett használni."

2. Gyakran előfordul, hogy kevésbé híres és még kevésbé gazdag, de nagyon kíváncsi emberek érdeklődnek egy-egy híresség eladó lakása, háza iránt csak azért, hogy bepillanthassanak abba a világba, ahol egy igazi sztár él. "Mindennap megesik az ilyen. Nem nagy ügy. - mondja Dolly - Nyilvánvaló, hogy akárkit nem engedünk be ügyfeleink privát szférájába. Minden érdeklődőt alaposan átvilágítunk. Természetesen itt is vannak kivételek: ha Leo DiCaprio felhív, akkor nem kérek tőle banki referencialevelet, azonban John Smith-től igen. Biztosan tudnom kell, ki az érdeklődő és arról is meggyőződök mielőtt beengedném, hogy valóban meg tudja fizetni annak az ingatlannak a vételárát, amelyiket meg akarja nézni."

Így vesznek házat a sztárok

3. Hihetetlen, de a sztárok is vágyakoznak más sztárok otthonában élni. "Néhány éve Mariah Carey-nek mutattam meg Barbra Streisand penthouse-át, aki azt mondta, hogy őt nem érdekli semmi más, kifejezetten azt a lakást akarja megvenni, ahol Barbra élt, annyira tiszteli és becsüli őt. Hiába, még a sztárok is megőrülnek a sztárokért." - mondja Dolly.

4. A sztárok elképesztő igényekkel képesek előállni: előfordult már parfümhűtő és méhkaptár is. "Volt olyan ügyfelünk, aki kikötötte, hogy neki olyan lakás kell, ahol van egy hűtő kifejezetten a parfümök számára. Állítólag a parfümök szobahőmérsékleten megbuggyannak. - magyarázza Dolly - Egy másik híresség barátnője pedig allergiás rohamokkal küzdött, amire rendszeresen természetes mézet kellett ennie, ezért aztán egy méhkaptárat kellett létesítenünk a tetőn, persze tele méhekkel és egy méhészt is kerítettünk hozzá. Ez komoly, nem vicc."

5. Az igazi sztárok mindig pörgésben vannak és szeretnek gyorsan eltűnni. "Sok híresség keresett olyan ingatlant, ahonnan öt percen belül eljuthatnak egy helikopter-leszállóhelyig, mivel azt akarták, hogy otthonról is bármikor és gyorsan el tudjanak szökni." - mondja Dolly.

6. A sztárok egyedi igényeik szerint alakítják át az otthonukat. "Mint például Diddy, aki vett egy rendes három hálószobás apartmant, amiből az átalakítás után egyetlen hálószobás lett. - mondja Dolly - Ő az egész fürdőszobát egy elképesztő, tükörfalas bárpulttá alakította át."

7. Általában maga a sztár az utolsó, aki a csapatából megnézi a házat. "Ő jön utoljára, hiszen a csapat előre megszűri a kínálatot és kiválasztják azokat, amelyek tetszenének neki. - mondja Dolly - A két legjobb marad, ezeket mutatják meg a sztárnak. - majd így folytatja, - Olyan is volt, hogy a celeb meg se nézte személyesen, amit vett. Leo DiCaprio se látta az újonnan vett, méregdrága ingatlanát, csak a forgatás utolsó napján beugrott és aláírta a papírokat."

Luxuslakás-vásárlás a sztároknál

8. Egy valamirevaló mai sztárhálószoba saját konyhával rendelkezik. "A reggelizőkonyha gyakori kérés, - mondja Dolly - noha ma még alig lehet hallani a reggelizőkonyháról. Sokan azt se tudják, mi az, de a sztárok már ismerik és igénylik, hogy legyen. Annak ellenére akarnak ilyet, hogy ezért fel kell áldozni egy fürdőszobát és teljesen át kell alakítani a hálószobát. Egyébként a reggelizőkonyha általában egy kis helyiségből áll, amiben van egy beépített fagyasztógép, hűtő, bárpult, mosdókagyló és egy kávéfőző."

9. A sztárok széfben tárolják az értékeiket, erre nem sajnálják a pénzt. "A reggelizőkonyhán kívül a másik nagy dolog, amire vágynak, az egy egyedi igényekre szabott, beépített széf. - árulja el Dolly - Egyes házakban akkora a széf mint egy szoba. Be lehet rajta lépni és kényelmesen sétálgatni benne."