Karácsonyi dekorációk a nagyvilágból

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ki-ki döntse el magának, hol szebb a karácsonyfa – nálunk vagy náluk

Legyen szó bár Londonról, Berlinről vagy akár New Yorkról, ezek a nagyvárosok mindig tudják, hogyan kell karácsonyi díszbe öltöztetni az utcákat a szeretet ünnepére. A dekorációért felelős illetékesek pénzt és időt nem kímélve próbálják bebizonyítani, hogy az adott évben melyik nagyváros "érzi" leginkább a karácsonyt. Íme néhány kép arról, hogy csinálják tőlünk keletre és nyugatra.

New York

Karácsonyi dekoráció New York

A Nagy Alma nagy díszei és karácsonyi fényei. New Yorkban jellemzően a Rockefeller Center ad otthont a város karácsonyfájának, de persze karácsonyi díszítésből a környékbéli üzletek és sétálóutcák is kiveszik a részüket.

London

Karácsonyi dekoráció Londond

Londonban a karácsonyi hangulat átadására a legalkalmasabb a London Eye, ami nem is marad ki a feldíszítendő elemek sorából. Persze, ha már "véletlenül" arra járunk és igazán szép karácsonyi dekorációkat szeretnénk látni, akkor ne hagyjuk ki az Oxford Street-et és Regent Street-et, illetve a Covent Gardent sem.

Tokió

Karácsonyi dekoráció Tokió

Elméletileg Japánban nem ünneplik a karácsonyt, de nehogy már pont ebben ne tudják túlteljesíteni nyugati társaikat. Célállomásként belőhetjük az Omotesando névre hallgató sugárutat, illetve a Marunouchi szállodát, valamint a Tokiói dómot is.

Rio de Janeiro

Karácsonyi dekoráció Rio de Janeiro

Rióban kimerítik a "nagy" karácsonyfa fogalmát ezzel a kültéri dísszel, amelyet a Rodrigo de Fraitas tavon húznak fel. A kb. 85 méteres magasságú fa az egyik legnagyobb ilyen jellegű dísz a világon. Minden évben december 1-én "avatják fel", amely ceremóniát tűzijáték követ.

Berlin

Karácsonyi dekoráció Berlin

Berlint több ezer különböző fényforrás világítja meg már a karácsonyt megelőző hetekben is, amely érdekes kontrasztként jelenik meg a modern és a történelmi épületek falán. A Brandenburgi Kapu megtekintése kötelező!

München

Karácsonyi dekoráció München

A 30 méteres karácsonyfát a Marienplatz-on (Mária-tér) nem szabad kihagyni, hiszen az egész teret az igazi karácsonyi hangulat és a mézeskalács illata lengi körül.

Párizs

Karácsonyi dekoráció Párizs

A Champs Elysées-en lévő karácsonyfát minden éjszaka kivilágítják, és kb. hajnal kettőig hagyják, hogy az oda látogatók gyönyörködjenek a nem mindennapos látványban.

Ciudad Real

Karácsonyi dekoráció Ciudad Real

Elképesztő látvány Ciudad Real főterén ez a tengerkékbe öltöztetett karácsonyfa. A nagy kékséget csupán egy körbefutó csillogózöld girland bontja meg, amit a karácsonyi csillag koronáz be a tetején.

Dortmund

Karácsonyi dekoráció BVB Dortmund

A BVB Dortmund labdarúgó csapata jól menetelt a Bajnokok Ligájában és a bajnokságban sem áll rosszul. Nehogy már ne engedhessék meg maguknak, hogy saját fát állítsanak és angyalt csináljanak – ha nem is magukból –, de a csúcsdíszből.

Madrid

Karácsonyi dekoráció Madrid

 

Karácsonyi dekoráció Madrid

Lélegzetelállító ez a madridi összkép. Nálunk a Puerta del Sol vitte el a pálmát. Fantasztikusan néz ki ez a napsárgába öltöztetett karácsonyfa rajta a sok dísszel. Respect.

Dublin, California

Karácsonyi dekoráció Dublin, CA

Egész Amerikában híres és ismert ez a kaliforniai kis ház. Évről évre szerepel az országos híradásokban, nézők ezrei adnak tulajdonosának tanácsokat, mivel és hogyan lehetne még jobban feldíszíteni. Nos, véleményünk szerint ennyi pont elég, nem kell, hogy még ennél is giccsesebb legyen...

Dubai

Karácsonyi dekoráció Dubai

Dubai sem maradhat ki a karácsonyi ünnepségekből, bár havat arrafelé nem nagyon látunk, az ünnepség és karácsonyi bulik ugyanúgy zajlanak, mint máshol - persze az év többi részével ellentétben itt mindenhol a "karácsonyi" jelzőt illesztik az adott témához.

Sydney

Karácsonyi dekoráció Sydney

Az ausztrál tengerparton is "átérzik" az ünnepek szellemiségét, bár a képen látható hölgyek letudták a jelmezt a mikulássapkával, ami jogos amúgy, hiszen még valaki azt hihetné, hogy simán csak meg akarnának mártózni az óceán vizében.