Donald Trump jött és rögtön Arany Ház lett a Fehér Házból

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Obama designja természetesen nem maradhatot, Clintoné viszont visszaköszönt az Ovális Iroda új enteriőrjében.

A White House Historical Association nevet viselő társaság információi szerint az elnöki pár 100.000 dollárt kap arra, hogy az Ovális Irodát és a Fehér Ház részeként működő elnöki lakosztályt saját ízlésükre szabják.

Donald Trump Fehér Háza

Reagan és Obama annak idején lemondott erről az összegről, és saját zsebből finanszírozták az átalakításokat. A People magazinnak adott interjú alapján lehetséges, hogy Trump elnök is így tesz majd.

Amikor a Fehér Házról beszélt, azt mondta, lehet, hogy "átalakítjuk egy kicsit", megjegyezve, hogy "egy különleges helyről" van szó.

A függönyöket bizony egytől egyig kicserélték. Az unalmas téglavörös aranyra változott.

Donald Trump és Barack Obama

Így az új elnök valószínűleg jobban otthon érzi magát, hiszen a Trump Tower-ben az arany az uralkodó szín. Volt már korábban is arany a domináns szín az Ovális Irodában, éppen Bill Clinton idején láthattunk ehhez hasonló függönyöket, illetve egy ideig George W. Bush is ezt a fajta drapériát favorizálta.

Clinton design

Donald Trump és a dekorációért felelős emberei a szőnyeget is lecserélték, az új szélét különösen strapabíróra csináltatták. Előtte Barack Obama egy nagy, ovális szőnyeget választott, aminek a szegélyén négy korábbi elnöktől vett idézet futott körbe.

Obama szőnyege

Trump elnök egy aranyszínű szőnyeget hozatott magának, amelyet virágfüzérek díszítenek a szélén, és nagyon hasonló ahhoz, sőt, talán meg is egyezik azzal, amit Ronald Reagan elnök ideje alatt láthattunk az Ovális Irodában.

Trump szőnyege

Martin Luther King mellszobrának mennie kellett. Visszakerült viszont az Obama elnöksége alatt egy másik szobába áthelyezett Winston Churchill mellszobor. Trump a szürke kanapékat szintén aranyszínűre cseréltette. A híres íróasztal pedig - amelyet Viktóra királynő ajándékozott Hayes elnöknek még 1880-ban - maradt a helyén.

Korábbi, puritán design

Itt még nem a design volt a lényeg, de a telefon most is sokat fog égni Trump keze alatt.