Hipszterek figyelmébe: hol alapíts startupot?

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A világ legdrágább irodabérletei és cégalapítási helyszínei - infografikával - nem csak hipsztereknek.

A startupok élete nem könnyű - pláne, ha valaki különcebb akar lenni másoknál. Egyrészt ki kell találni, hogy a Kickstarteren beindított kampánypénzból - ha már összegyűlt a megfelelő összeg - hogy lehet valami kézzelfogható egyediséget összehozni, ami kifelé a kúlságot sugározza, nehogy már valaki véletlenül összekeverje őket egy "céggel", amelyek persze mélységes megvetésnek örvendenek köreikben. Persze az igazán húzós tétel az, hogy valahol egy igazi, hamisítatlan hipszternek való helyet kell bérelni, és nem utolsósorban az alkalmazottakat is ki kell fizetni.

Knight Frank nem volt rest, és össze is hozott egy inforgrafikát - lásd alól - azzal kapcsolatban, hogy mennyibe is kerül egy-egy startupot összehozni a világ kreatív szcénáinak tartott városaiban.

 Most megtudhatjuk, mi az ára a hipszterségnek.

A kézműves kávék és a környékbéli művészmozik árát figyelmen kívül hagyva a számok alapján az jött ki, hogy London a "legdrágább", míg Szingapúr a "legolcsóbb" a legdrágábbak között, ha egy hipszter ott képzeli el hipszter startupjának hipszter jövőjét.

 A világ legdrágább irodabérleti költségei


Ha jobban meg akarod ismerni a mai hipsztereket és például meg szeretnéd tudni, ki a legismertebb magyar hipszter, akkor azonnal kattints ide!