Értékelik az ingatlanosokat (x)

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Duna House ingatlanközvetítő hálózatában - az ingatlanpiacon egyedüliként - a legmodernebb értékelési rendszert vezették be.

Az ingatlanértékesítő kollégákat házon belül már eddig is minősítette a hálózat, egyfajta objektív szempontrendszer szerint, de a most bevezetett minősítőrendszernek hála mostantól az ügyfeleknek is lehetőségük van őszintén elmondani a véleményüket. Bátor lépés a Duna House részéről nyilvánosan megmutatni a kollégáikról az ügyfélvéleményeket, de hiszik, hogy az eredmény egy átlátható és az ingatlanközvetítői szolgáltatás színvonalát is jelentősen emelő újítás.

Építsen mások tapasztalatára!
Az értékelési rendszer bevezetésének kettős célja volt: egyfelől a lakásukat eladni, vagy otthont vásárolni szándékozó magánemberek számára szeretnék megkönnyíteni az eligazodást az ingatlanértékesítők közt. Másfelől szeretné a hálózat az értékesítőket is motiválni abban, hogy még kiemelkedőbb szolgáltatást biztosítsanak, s ezért a nyilvános értékelésben is jobb helyezést érjenek el.

„Az utóbbi években számtalan megkeresést kaptam, ahogy a kollégáim is, hogy tudunk-e jó ingatlanost ajánlani” – nyilatkozott Máté Ferenc, a cégcsoport vezérigazgató helyettese. „Bár nem ez volt a döntő érv a fejlesztés mellett, de tudtuk, hogy egyre nő az igény profi ingatlanos szakemberek iránt, és ennek az igénynek maximálisan meg kell felelnünk.

A március vége óta elérhető Értékesítő Értékelő Rendszerünk segítségével a lehető legobjektívebb módon ajánljuk legjobbjainkat” – teszi hozzá. „Régóta működik belső teljesítményértékelő rendszerünk, ez a számítás alapja, mely az értékesítőink aktivitását, munkájának hatékonyságát különböző mutatók szerint méri. Ehhez jön korábbi eladóink, vevőink szubjektív pontozása és/vagy szöveges értékelése. Ügyfeleink facebook fiókjukkal vagy e-mailben tudnak értékelni, az értékesítési folyamat minden fázisában a megbízáskötéstől a mutatáson át az üzlet lezárásáig.”

A rendszer megalkotásánál cél volt, hogy egy adott területen, régióban legeredményesebb értékesítőiket külön is ajánlja a rendszer: a keresőben településre és névre is lehet keresni, az ingatlanosok neve, bemutatkozó szövege, valamint az elért csillagok és értékelések mellett a különböző karrierfokozatok láthatóak: Ezüst, Arany, Platina, Briliáns és Duna House Örökös Tag.

„Tudjuk, hogy olyat léptünk, amit eddig egyetlen versenytársunk sem mert meglépni, és ez kockázatokkal is jár. Tudjuk és tapasztaltuk a saját bőrünkön is, hogy a kritikákból lehet és kell táplálkozni, azokból lehet igazán jól építkezni. Hisszük, hogy ha kollégáink büszkén felvállalják magukat és tudásukat a külvilág felé, az segítség leendő ügyfeleink részére, sőt az egész szakma megítélésére. A fenti gondolatmenetből vezérelve alkottuk meg Értékesítő Értékelő Rendszerünket (ÉÉR), mely reméljük, Önnek is segítséget nyújt a választásban.” – olvasható a Duna House honlapján.

Dr. Mandel Katalin, a Magyar Franchise Szövetség főtitkára üdvözli az újítást. “Egy jól működő franchise hálózat folyamatosan fejleszti koncepcióját, szolgáltatásait, termékeit, az innováció a mindennapok részévé válik a rendszerben. A Duna House mindig innovatív megoldásokkal áll elő, példát mutatva evvel nemcsak az ingatlan szakmának, de a más területeken dolgozó franchise rendszereknek is.” 

Egyéb szektorokban már régóta működik hasonló minősítő rendszer, mely valódi hozzáadott értéket képvisel, most majd kiderül, hogyan működik mindez az ingatlanpiacon.