Lakberendezési trendek modern nappalikhoz

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A kortárs belsőépítészetben a minimalista-ipari design van terjedőben.

A képek láttán valóban nem könnyű eldönteni, hol is járunk, egy nappaliban, vagy épp egy kávézóban.

Ezek a lakástulajdonosok mertek újítani, kivételesen egyedi bútorokat és tapétát választottak, valamint bátran nyúltak a harsány vagy akár sötét színekhez.

Nézzük meg, hogy csinálták, és milyen lett a végeredmény!

1) Az ipari és a modern találkozása

Az ipari és a modern stílus találkozása

Belsőépítész: Vegas Interior

Amikor ez a két stílus találkozik, a hatás eklektikus. A helyiség gyújtópontjában a piros fotel áll, ami magára vonja a figyelmet, és egyértelműen feldobja az amúgy egyhangú szobát. A jobb térkihasználás és mobilitás érdekében fotelek helyett babzsákok és egy trendi függőágy is bekerült.

Az ipari-modern stílus keveredéséhez főleg a fekete, fehér és a világosbarna árnyalatok illenek. A modern bútorok komfortot sugároznak. A világosbarna árnyalatok minden stílushoz mennek, a matt színek pedig az ipari stílust idézik meg.

2) Párizsi sikk

Párizsi sikk

Belsőépítész: D5 Studio Image

Érdemes megfigyelni, milyen ízlésesen használták fel a fehér és a szürke árnyalatait a szoba berendezésekor. A lámpa és a természetes fény megtöri a szoba monotonitását, az éjjeli városképet ábrázoló tapéta pedig zseniálisan trendi.

Egy ilyen stílusú szobában a fehér és a luxus elemeken kell legyen a hangsúly; lehetőleg bőr kiegészítőkkel. Az egészet pedig az egyedi tapéta fogja megkoronázni.

3) A kortárs és az eklektikus egyvelege

A kortárs és az eklektikus egyvelege

Dunát lehet rekeszteni a hófehér lakásokkal! Ritka viszont az ennyire jól eltalált kortárs-eklektikus stílusú lakás. Legyünk merészek! Ez a stílus pozitív kisugárzást és magabiztosságot sugároz. A semleges színű kanapé és dohányzóasztal pedig letisztulttá teszi a szobát.

Jól passzolnak ehhez a stílushoz a sötétkék vagy sötétzöld árnyalatok, melyek az óceánt idézik. A háztulajdonosok a világítással is játszhatnak.

Egy nagyobb, merész kanapé vagy egy hatalmas állólámpa megkoronázhatja ezt az egyedi stílust. A tapéta és a festmények szintén felpezsdítik a szoba hangulatát.

4) Mindenhol fa

Mindenhol fa

A kevesebb néha több. Ezen minimalista szoba stílusát a fabútorok és a berendezés egyszerűsége határozza meg.

Azonban figyelem! A fából készült berendezési tárgyakra extra figyelmet kell fordítani. Vigyázzunk, nehogy kiboruljon rá valami, ami foltot hagyna rajta, ill. árnyékolással védekezzünk a tűző napfény fakító hatásától.

5) Viktoriánus stílus

Viktoriánus stílus

Belsőépítész: Impression Design Firm

A szobát a virágmintás bútorok dobják fel a viktoriánus stílusjegyekkel. A virágmintás bútorok teljes kontrasztban állnak az egyszerű fehér fallal és padlóval. A kanapé a királyi monumentalitást jelképezi. A fehérkristály csillár biztosítja a szobához illő világítást.

A viktoriánus stílusnál a fő elem csak a fekete vagy fehér lehet. A tér hatalmas szerepet játszik, ezért nem érdemes túlzsúfolni a szobát mindenféle berendezési tárggyal.

6) Tengerparti hangulat

Tengerparti hangulat

Belsőépítész: Louva Project Services

A világoskék árnyalatú fal olyan illúziót kelt, mintha a tengerparton volnánk. Élénk színű bútorokkal kiegészítve a mennyezeti világítótestek sem tűnnek ormótlannak.

A felhasznált anyagok és a térbeosztás rendkívüli szereppel bírnak: minél több legyen a fa és kevesebb a mesterséges világítás. A meleg, pasztell színek kifejezetten ajánlottak. A függőlámpa a fürdőszobába is simán bekerülhet.

Az otthon egy olyan menedékhely, ahova minden nap végén hazatérhetünk, hogy elszakadjunk a külvilágtól, és ahol igazán megvalósíthatjuk önmagunkat. Egy kis képzelőerővel és néhány eredeti ötlettel mindenki megteremtheti a saját kis álomotthonát. Kalandra fel!