A kamatmentes energiahatékonysági hitel online igényelhető

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Május 7-től online is be lehet adni kérelmet a nulla százalékos kamat mellett elérhető lakossági energiahatékonysági hitelre a Magyar Fejlesztési Bank oldalán.

A közlemény szerint az európai uniós forrású hitelprogram keretében az energiahatékonyság javítására - többek között homlokzati hőszigetelésre, födémszigetelésre, nyílászáró cserére, világítás- és fűtéskorszerűsítésre - igényelhető visszatérítendő forrás. A hitelt megújuló energia felhasználására - napelemes, napkollektoros rendszerek, hőszivattyús és biomassza hőtermelő berendezések - is fel lehet használni.

Az online rendszerben (www.mfb.hu) magánszemélyek nyújthatják be igényüket 5 millió forintos hitelösszegig. Az igényléshez szükséges dokumentumokat is fel lehet tölteni az online felületre, csak a kérelem hitelesítéséhez és a szerződés aláírásához kell személyesen felkeresni a kiválasztott MFB Pontot.

A dokumentáció kitöltésében számos magyarázat, útmutató, illetve videó segíti az igénylőket, de telefonon is kaphatnak segítséget.

5 millió forintig nincs szükség fedezetre

A kérelmek benyújthatók az országszerte 642 helyen megtalálható MFB Pontokon is. Az 5 millió forintot elérő, illetve meghaladó igények csak MFB Pontokban adhatók be.

A minimális önerő 10 százalék, a futamidő akár 20 év is lehet. Az igényelhető hitelösszeg családi házak esetében minimum 500 ezer, maximum 10 millió forint, míg társasházak és lakásszövetkezetek esetében minimum 500 ezer, maximum 7 millió forint.

Fedezet 5 millió forintig nem szükséges. A hitelhez nem kapcsolódnak egyéb költségek, csak a ténylegesen felvett hitelösszeget kell visszafizetni.

A bank közleményében kitér arra is, az MFB kiemelt célja, hogy a 2017-ben elindított digitalizációs stratégia révén Közép-Európa első digitális fejlesztési bankja legyen.

Forrás: MTI