Egy újabb hülye amerikai szokás, amit átvehetnénk

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Sokkal értelmesebb és hasznosabb volna, mint a Black Friday vagy a Halloween.

Mi magyarok hajlamosak vagyunk a panaszkodásra. Saját felelősségünket nem szívesen vállaljuk fel, inkább másokat hibáztatunk saját kudarcainkért. Szerencsétlen módon mindenben észrevesszük a hibát, ami boldogtalanná tesz minket. Semennyire se értékeljük, amink már van, de vigasztalhatatlanul vágyakozunk az után, amink még nincs.

A Hálaadás napját úgy ahogy van átvehetnénk az amerikaiaktól: Orbán Viktor is megkegyelmezne egy pulykának, a családok összejönnének és talán észrevennék a jót is az életükben, mikro és makrokörnyezetükben - és a lakásukban.

Következzék egy teljesen szubjektív tizes lista, amiért mi nagyon hálásak vagyunk, ill. amit mi a legjobban szeretünk a lakásunkban 2018-ban.

1, Illatos kézmosószappan, amit még órákkal a kézmosás után is érezhetünk a kezünkön. Valahányszor megcsapja az orrunkat az illat, egyből otthon érezhetjük magunkat, bárhol is legyünk éppen a világban.

Fehér törülközők

2, Vastag, pihe-puha törülköző mindenkinek egységes fehérben, megkönnyítve a színek miatti különválogatást.

3, Mindenkinek külön-külön, névre szóló kosárba rendezett lepedők és ágyneműgarnitúrák, ami végre gátat szab annak az áldatlan állapotnak, hogy összehajtva fogalma sincs az embernek, melyik mekkora és kié.

4, Kényelmes ágy, amire jó rávetni magunkat. Az ágyon egyáltalán nem érdemes spórolni, elvégre ezen múlik, milyen lesz az éjszakánk, mennyire kipihenten ébredünk, mennyi energiával tudunk nekivágni egy új, kihívásokkal teli napnak.

Ágy és díszpárnák

5, Sötét, grafitszürke konyhafal, az egyetlen bátor színválasztás a lakásban, ami azóta is bejön, furcsamód felvillanyoz, amikor csak arra járunk.

6, Puha, designhuzatos díszpárnák, amik olyan színesek, olyan jól feldobják a kanapét, olyan hívogatóak, olyan csábítóak, hogy szorosan magunkhoz öleljük őket...

7, Átlátszó műanyag, LEGO-tároló dobozok, amiknek köszönhetően végre megszűnt a káosz a nappaliban, és sikerült rendszerbe kényszeríteni a kreativitást.

Játékok a nappaliban

8, Designos vizespohárkészlet, amitől nem vártunk nagy változást, mégis korszakalkotó lett. Mindig örömmel tölt el a gondolat, hogy milyen jó döntés volt megvenni ezt a szettet.

9, Lazán a falnak támasztott állótükör. Nem csak kitölti az előszoba üres falát, de mindenki életébe változást hozott, hiszen a család minden tagja előszeretettel illegeti magát előtte az éppen aktuális, legújabb ruhájában.

10, Családi fényképtár, a legjobb családi pillanatokkal mindig szem előtt, ahol mindenki a legjobb formájában lett lekapva. Jó odapillantani, és elmosolyodni, és újra átélni a pillanatot.

Odaát hogy néz ki ez a tizes lista?