Egyre többen érdeklődnek a babaváró támogatás iránt

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A támogatást legtöbben ingatlanvásárlásra és lakásfelújításra, de hiteltörlesztésre, állampapírra vagy előtakarékossági célból is igénylik.

Tovább nőtt a babaváró támogatás iránt érdeklődők száma, az összeget a legtöbben ingatlanvásárlásra szeretnék felhasználni - számolt be a Duna House.

A támogatást kérvényezők 42,1 százaléka nyilatkozott úgy, hogy jövőbeli ingatlancéljaira szeretné igényelni a babavárót, míg további 15,7 százalék a már meglévő lakását, házát újítaná vagy korszerűsítené az összegből.

Az őszi ingatlanpiacon egyértelműen érezhető a babavárós vevők megjelenése, akik nagyon sok esetben önerőként vagy a hiteles rész kiegészítéseként használják fel a támogatást - közölte társaság.

A több mint 1000 fős mintán végzett vizsgálat alapján a válaszadók 9,2 százaléka a banki hitelét szeretné teljes mértékben kiváltani, ami a részleges előtörlesztőkkel (3,5 százalék) együtt meghaladja a 10 százalékot.

Állampapírt a babavárók 5,3 százaléka tervezett vásárolni a kapott összegből, ami csökkenést mutat.

A felmérésben résztvevők kisebb része a gyermekük részére előtakarékosság céljából igényli a támogatást, valamint autót is csak néhányan terveznek vásárolni a megítélt összegből.

Forrás: MTI