Videós ingatlan megtekintés

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A korona vírus megfékezése érdekében a legtöbb, amit tehet, hogy otthon marad, ez azonban nem jelenti azt, hogy le kell mondania a ház vásárlásról.

Mi a lehetőség?

Az ingatlanok.hu az új helyzetekre új megoldásokkal reagál, így megteremtettük a lehetőséget, hogy akár a kanapén fekve, virtuálisan bejárhassa azokat az ingatlanokat, melyek felkeltették az érdeklődését. 

Az ingatlan hirdetőjének lehetősége van beállítani a hirdetésnél, hogy élni szeretne-e az online ingatlan bemutatással. Az ilyen ingatlanokat a lista oldalon egy kamera ikon jelzi. 

Ha igényelni szeretné az online ingatlan megtekintést, akkor az ingatlan végoldalon található egy gomb, erre kattintva megjelenik egy kapcsolati űrlap, melyen meg kell adnia az elérhetőségeit, majd igényelheti az online ingatlan bemutatást.

A videós ingatlan bemutatás módja a hirdető és az érdeklődő igényeitől függ, de az ingatlanok.hu a következő lehetőségeket kínálja:

  • A hirdető előre elkészít egy videót, melyben bemutatja az ingatlant és, ez az érdeklődők számára bármikor elérhető.
  • Egy megbeszélt időpontban és felületen - például Skype vagy Zoom - a hirdető élőben mutatja be az ingatlant, így a leendő vásárló a kérdéseire azonnali választ kap.

Mi az előnye?

A korona vírus okozta járvány helyzet miatt az emberek amikor csak tehetik otthon maradnak, és minimálisra csökkentik a személyes kontaktusokat. Egy olyan helyzetben amikor az egészségünk a tét, az ingatlanügynökkel való találkozás vagy egy ház megtekintése nem  tűnik létfontosságúnak. 

Az életünknek azonban sok területe került át a vírus hatására az online térbe - vásárlás, oktatás, randizás. Miért ne folyhatna az ingatlanok bemutatása is online?

Ez a funkció azonban a jövőben, a járvány megfékezése után is hasznos lehet, mindkét fél számára. Ha valaki messzebbre kíván költözni - például egy állásajánlat miatt -, akkor rengeteg időt és pénzt spórolhat azzal, ha az ingatlanokat online meg tudja tekinteni, és személyesen már csak a potenciális házakat kell szemügyre venni. 

Ha az ingatlan a közelünkben van, ez a lehetőség akkor is időt spórol mindkét fél számára. Hiszen rengeteg olyan jellemzője lehet egy ingatlannak, ami a feltöltött képeken nem látszik, de a ház nézéskor már rögtön tudjuk, hogy nem ez a számunkra megfelelő, mégis körbe nézzük, ha már eljöttünk. Ezzel azonban mindkét fél csak pazarolja az idejét. 

Így, ha ingatlant szeretne eladni vagy vásárolni mindenképp éljen az online videó ingatlan megtekintéssel, és aki csak teheti maradjon otthon.