Duna House: júniusban is aktív volt az ingatlanpiac

A Duna House saját adatain alapuló becslése szerint a múlt hónapban 13 615 darab adásvétel történt.

Mint írták, az előző hónaphoz képest minimális csökkenéssel, ugyanakkor még mindig aktív piaccal indul a nyár a lakóingatlanpiacon.

A Duna House által becsült havi tranzakciószám így is az elmúlt 5 év legerősebb júniusi piacát jelöli, amely 2019 azonos időszakához képest 29 százalékos növekedést jelent, a tavalyi, pandémia utáni piacélénküléshez viszonyítva pedig közel 22 százalékkal volt több adásvétel idén.

Idén az első fél évben így összesen közel 83 ezer adásvétellel zárhat a piac, ami szintén jelentősen túlszárnyalja az elmúlt 5 év féléves eredményeit.

A közlemény szerint márciustól kezdve erős felfutásban van a hazai jelzálogpiac, ami továbbra is tartja ezt a tendenciát. A Duna House Pénzügyek becslése alapján júniusban 115 milliárd forintos volumennel zárthatott a piac, ami ugyancsak kimagasló eredményt és az év második legerősebb hónapját jelöli. Ez a töretlen népszerűségű otthonfelújítási támogatásnak is köszönhető. A 2021-es év második negyedévét vizsgálva - két tény- és egy becsült adat alapján - több mint 342 milliárd forint értékű jelzáloghitel realizálódott a piacon, féléves szinten pedig közel 576 milliárd forintot helyeztek már ki - írták.

Forrás: MTI