Jelentősen nőtt a hitelközvetítés volumene a Duna House Groupnál a harmadik negyedévben

Egyre többen veszik igénybe: az ingatlan közvetítés és ingatlan hitel üzlet most nagyon pörög, nem csak hazánkban.

Az előzetes adatok szerint a franchise ingatlanközvetítés 20 százalékkal, a saját irodás ingatlanközvetítés 27 százalékkal, a hitelközvetítés pedig 103 százalékkal bővült a Duna House Groupnál az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest - tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

A tájékoztatás szerint a csoport magyarországi franchise ingatlanközvetítői hálózata összesen 2,4 milliárd forintos jutalékvolument elérve 10 százalékkal nőtt a harmadik negyedévében, a saját irodák volumene 18 százalékkal bővült, a hitelezés volumene pedig 27 százalékkal emelkedett.

A lengyel franchise hálózat jutalékbevételei 52 százalékos éves növekedéssel 975 millió forintot értek el. A lengyel ingatlanközvetítő hálózat egy év alatt 16 irodával 96 értékesítési pontra gyarapodott, és várhatóan 100 iroda fölé nő az év végéig.

A lengyel saját irodák teljesítménye 31 százalékkal múlta felül a 2020. harmadik negyedévét. A hitelezésben kimagaslóan, 146 százalékkal bővült a Duna House Group pénzügyi közvetítői üzletága Lengyelországban.

A cégcsoport két nagy piaca mellett jelentős volt a cseh üzletágak teljesítménye is, a saját irodás ingatlanközvetítésben 41 százalék volt az éves növekedés.

Forrás: Portfolio.hu