Egy talpalatnyi panel egymillióért

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Duna House legfrissebb barométere szerint nem kiugró eset lesz a jövőben a milliós négyzetméterár a panelek esetében sem, hanem inkább szabály.

Panel reneszánsz

A CSOK ideje alatt elfeledett panelek most újra az élvonalba kerültek - nem csak rekordidő alatt kelnek el, de magas áron is. Sokszor elég két hónap is, de maximum 2,5 hónapot kell várnia az eladónak arra, hogy készpénzre váltsa a panellakását. Nem csoda, hogy nagy az érdeklődés, hiszen a panelek költségei tervezhetőbbek, és meg is oszlanak valamilyen szinten, ellentétben egy családi házzal.

Országos jelenség

Ugyan nem kizárólag a fővárosra jellemző a panelek kiugró népszerűsége, de tény, a nagyobb mértékű áremelkedés határozottan a budapesti panellakásokat érinti, ami a tavalyi évhez viszonyítva 19-38%-os. Az idei inflációs adatok tükrében viszont az sem lesz meglepő, ha év végére a vidéki panellakások ára is felzárkózna ehhez a szinthez.

Budapesten is vannak még olcsóbb panelek

Aki olcsó panelre vágyik, a ne a Fehérvári úton vagy a Bécsi úton keresgéljen, mert ezeken a helyeken átlagosan bő 900 ezer Ft egy m2.

Gazdagréten és Vizafogón egy fokkal jobba a helyzet, ott "csak" 805-830 ezer Ft egy m2.

Az olcsó kategória az Óhegy és Havanna lakótelepekről kerülnek ki - utóbbi meglepően népszerűnek bizonyult az elmúlt évben.

Ami már egyáltalán nem olcsó

A Duna House-nak két rekordere is volt már idén: a III. kerületben egy 73 m2-es panellakás, ami 61,5 millióért került új gazdához, annak ellenére, hogy még lift sincs a házban.

A másik pedig a XIII. kerületből került ki: 39 milliót fizettek a 36 m2-es panellakásért.

Bár mindkét lakás kitűnő állapotban volt, azért az áruk elgondolkodtató...

Forrás: forbes.hu