Ingyen pénzt akar a Babaváróhoz? Siessen!

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Több bank most ingyen jóváír akár 150 000 forintot is a Babaváró Hitelt sikeresen igénylőknek - van, ahol szeptember 30. a határidő, szóval érdemes sietni.

Miért előnyös a Babaváró Hitel?

Bár már szinte mindenki igénybe vette a Babaváró Hitelt, aki tehette, továbbra is fontos kihangsúlyozni, hogy több szempontból is a Babaváró Hitel az egyik legelőnyösebb hitelkonstrukció, ami jelenleg elérhető a magyar piacon.

Ami már önmagában is vonzó tulajdonsága a Babavárónak, hogy az első öt évben mindenképpen kamatmentes akkor is, ha születik gyerek, akkor is, ha nem. Ha viszont születik, a teljes futamidőre kiterjed a kamatmentesség. Ami viszont igazán vonzóvá teszi a Babavárót, az az, hogy a második és a harmadik gyerek születésekor részben vagy teljes egészében elengedik a hiteltartozást.

Meddig lehet igényelni a Babaváró Hitelt?

Eredetileg 2022 végén lezárult volna az igénylési lehetőség, és ennek megfelelően hirdetett több pénzintézet is jóváírási akciót az újonnan kérelmezők számára.

A kormány ugyan megígérte a Babaváró Hitel meghosszabbítását, így elvileg 2023-ban is sima ügy lesz az igénylése, de mivel ezidáig nem született jogszabály a meghosszabbításról, így egyelőre ezt nem szabad tényként kezelni, és a pénzintézetek láthatóan nem is kezelik úgy.

Bónusz pénz a babavárósoknak

Több banknál csak az kap jóváírást, aki szeptember 30-ig igényli meg a Babaváró Hitelt; máshol november 30-a a vízválasztó. Két bank van csupán, mely nem szabott határidőt, és még télen is tárt karokkal (és ingyen pénzzel) várja az igénylőket.

Babaváró Hitel jóváírási akció összegei

Persze, vannak feltételek

Gránit Bank

Jóváírási ajánlatuk november 30-ig él. A jóváírható összeg 150 000 Ft, mely a Babaváró Hitel folyósítása (ami legkésőbb meg kell történjen év végéig) utáni hónap végéig érkezik be az igénylőhöz. A bank külön kikötése, hogy az igénylést leadó házaspár egyik tagja sem lehet 23 évnél fiatalabb!

UniCredit Bank

Szintén november 30-a a határidő, és a jóváírható összeg is 150 000 Ft. Szintén a Babaváró Hitel folyósítása (ami legkésőbb meg kell történjen év végéig) utáni hónap végéig érkezik be az igénylőhöz a jóváírás. Az igénylőnek új ügyfélnek kell lennie (azaz a Babaváró Hitel igénylésekor nincs UniCredit lakossági bankszámlája, vagy van, de annak szerződését 2022. szeptember 1-jén, vagy azt követően kötötte).

CIB Bank

A  CIB Banknál csak szeptember 30-ig tart a jóváírási akció, és csak 130 000 Ft-ról szól. Feltétel, hogy a Babaváró Hitel folyósítása legkésőbb 2022. november 11-ig történjen meg.

MKB Bank

Szintén szeptember 30-ig tart a 130 000 forintos jóváírási akció. Elvárás, hogy az igénylő házaspár minimum 9 millió forintot igényeljen.

Takarékbank

Csakúgy, mint az MKB, a szeptember 30-ig jelentkezőknek ír jóvá 130 000 forintot azoknak, akik legalább 9 millió forint hitelt igényelnek. A Babaváró folyósítását követő hónap végéig kapja meg az ügyfél a jóváírást a Takarékbanknál vezetett, törlesztésére megjelölt lakossági számlájára.

Erste Bank

Az Ersténél nincs határidő, de csak 120 ezer forint az elérhető jóváírás összege. Viszont kárpótlás gyanánt az Erste Max hitelkártyát igénylők ún. Babaváró csomaghoz is jutnak, ami öt bababoltban is kihasználható kedvezményt nyújt: a szerződéskötést követő egy évben 10%-os vásárlás utáni visszatérítést.

K&H Bank

Ugyancsak 120 ezer forintos jóváírásra lehet a K&H-nál is számítani, ahol szintén nincs határidő. Feltétel, hogy a maximális 10 millió forintos összeget kell igényelni. Hátrány, hogy a jóváírás csak a Babaváró folyósításának naptári negyedévét követő hónapban történik meg.

Raiffeisen Bank

A Raiffeisen Banknál ugyanúgy 120 ezer forint lehet a jóváírás, amit már meglévő ügyfelek is kihasználhatnak. Feltétele, hogy az igénylés szeptember 30-ig érkezzen be, illetve a folyósítás november 30-ig megtörténjen. A folyósítás utáni 30 napon belül írják jóvá a 120 000 forintot.

Forrás: hvg.hu