Napenergia Plusz Program - kezdődik a lakossági előregisztráció

A folytatásban a sikeres előregisztrációt követően adhatnak majd be támogatási kérelmet a már megkötött kivitelezői szerződéssel rendelkezők.

A január 15-én megnyíló lehetőséggel élő háztartások vissza nem térítendő forrást kaphatnak a zöldenergia termeléséhez és későbbi fogyasztásra eltárolásához. A családok hétfőtől nyújthatják be előregisztrációs kérelmeiket - hívta fel a figyelmet pénteki közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).

A folytatásban a sikeres előregisztrációt követően adhatnak majd be támogatási kérelmet a már megkötött kivitelezői szerződéssel rendelkezők.

A kormány ingatlanonként akár 5 millió forintos hozzájárulással segíti a családokat áramszámlájuk csökkentésében.

A költségek kétharmadának átvállalásával a háztartások kiadásai legfeljebb 10 év alatt megtérülhetnek. A támogatott családok nagyobb mértékben válnak képessé az energetikai szempontú öngondoskodásra, hatékonyabban mérsékelhetik rezsiterheiket - mutatott rá az EM.

A 2024. január 15-én 10 órától élesedő lakossági előregisztrációhoz ügyfélkapus azonosító szükséges. Alapdokumentumként minden pályázónak fel kell töltenie személyi okmányait, a lakóingatlan 30 napnál nem régebbi tulajdoni lapját és a legutolsó elszámolási időszakra vonatkozó villamosenergia-számlát. Egyes speciális esetekben további nyilatkozatok, meghatalmazás csatolására is szükség lehet - ismertette a részleteket az Energiaügyi Minisztérium.

Teljes cikk elolvasása a Tisztaenergia.hu-n »