Megalakult az első devizaadós pertársaság

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Létrejött az I. AXA Pertársaság a bank ügyfeleiből szerveződve. Aki ennél a pénzintézetnél ügyfél, csatlakozhat a jogi harcot indítókhoz.

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége közleményben tudatta, hogy 2012.03.23-án Budapesten megalakult a Devizaadósok Szövetsége I. AXA Pertársasága. A társaság jogi képviseletét az a Dr. Bense László ügyvéd látja majd el, aki a 2010-es vörösiszap-katasztrófa károsultjainak ügyében is eljár.

Az Országos Sajtószolgálat online felületén megjelent kiadvány szerint a Devizaadósok Szövetsége I. AXA Pertársasága a Devizaadósok Szövetsége AXA Percsoportja tagjaiból alakult Dr. Horváth Anna és Boda Csaba percsoportvezetők vezetésével. A pertársaság a megalakulásával megkezdte önálló működését a szövetség háttér támogatásával.

A pertársasághoz bárki csatlakozhat, akinek magánszemélyként az AXA Bankkal devizaalapú kölcsönszerződése jött létre és azt bíróság előtt kívánja megtámadni. A jelentkezés menetéről bővebben a devizaados.hu oldalon olvashat, ebben a cikkben. »

Ahogy korábbi cikkünkben megírtuk, a Devizaadósok Szövetsége 2011. október 22-én jött létre önszerveződéssel. Idén év elején már javában folyt a kölcsön-szerződéseket megtámadó pertársaságok szervezése, elsősorban az OTP illetve az AXA bankok ügyfeleire koncentrálva.