Vádemelési javaslat a Csipak-luxusvilla miatt

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Természetkárosítás miatt vádemelést javasol a rendőrség Csipak Péter ügyében. Az ingatlanvállalkozó luxusvillája egy része természetvédelmi területen épült.

Mint arról korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk, az ismert ingatlanvállalkozó házának egy részét engedély nélkül építette természetvédelmi területre. A Hármashatár-hegynél található villa valós helyzete és az eredeti tervrajzok között méteres eltérések akadnak, ráadásul egy része a Budai Parkerdő területére nyúlik be.

A Budai Parkerdő Natura 2000-es besorolású védett terület, ebből a Csipak villa rossz helyen felhúzott része több mint 2000 négyzetmétert foglal el. A Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi Felügyelőség feljelentést tett az ügyben, a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) természetkárosítás bűntett miatt vádemelési javaslattal fejezte be.

Forrás: Index.hu

Csipak Péter jól ismert ingatlanvállalkozó. Ő a tervezett V. kerületi Új Városközpont tulajdonosa, nevéhez fűződik a belvárosi Fashion Street is, de Horváth Éva szépségkirálynő-műsorvezető ex-kedveseként a bulvársajtó is foglalkozott vele.

A II. kerületi önkormányzat tavaly októberben úgy döntött, a vállalkozónak le kell bontania luxusvilláját. Csipakot akkor gyanúsítottként hallgatták ki, tagadta hogy bűncselekményt követett volna el. Állítása szerint jóhiszeműen járt el, nem tudta, hogy telekhatáron túlra építkezett.

A villa lebontása ellen a vállalkozó fellebezhetett az önkormányzatnál. Ha most természetkárosítás miatt bűnösnek találják, elméletileg akár három év börtönre is ítélhetik.

Korábbi cikkünk a témában: Hoppá: le kell bontani a Csipak-luxusvillát