A világ leggigantikusabb épületei, 2. rész

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Folytatjuk a leghatalmasabb rezidenciák bemutatását.

Az előző részben készítettünk egy listát, amiben a világ legmonumentálisabb házait mutattuk be. Most ezt folytatjuk.

6. Franchuk Villa, Kensington, Nagy-Britannia

Franchuk Villa

Természetesen az egyik legdrágább házak közé tartozik. Ebben is megtalálható az összes luxus és kényelem, mint a medence, privát vetítőterem, edzőterem és még egy saját hírközpontja is van.

7. The Pinnacle, Montana, Egyesült Államok

The Pinnacle, Montana

A Montanai Hegyek közt található meg ez a síparadicsom melletti otthon, melynek alagsorában egy óriási borospince pihen. Ezen kívül kinti és benti medencék, továbbá mindegyik fürdőszoba saját tűzhellyel van ellátva. A téli sportok kedvelőinek - elhelyezkedéséből adódóan -, ez a hely maga a paradicsom.

8. The Manor, Los Angeles - Egyesült Államok

A Birodalom, Loas Angeles

1991-ben épült francia Chateau stílusban, mely a legnagyobb területű privát kézben lévő ingatlan Los Angelesben. Majdnem 5 hektárnyi területen fekszik az udvar és a kert. 123 szobája van a háznak, illetve csak a szokásos bowling pálya, medencék, szépség szalon találhatók még benne. A 100 autót is befogadni képes parkolója a föld alatt kapott helyet.

9. The Penthouse, London, Nagy-Britannia

The Penthouse, London

London legdrágább apartmanja, a kilátás egyenesen a Hyde Parkra vetül. Biztonsági szempontból rendesen fel van szerelve, pánik szobával és repeszálló ablakokkal van ellátva. Továbbá található bent spa, squash pályák és még egy borkóstoló szoba is.

10. Dracula Kastélya, Románia

Dracula Kastélya

A legnagyobb “házak” lista egy kastély nélkül nem is büszkélkedhetne ezzel a névvel. Így a Romániában található gyönyörű Drakula kastély is helyett kapott a listán, ahol a híres - egyesek szerint vámpír - Drakula gróf tengette a hétköznapjait. A kastély egyébként múzeumként is működik, a rengeteg antik bútor és festményt kívülállóként is meg lehet tekinteni.

Ropogósan friss hírek, kéthetente, sallangok nélkül.