A világ legelhagyatottabb helyei - 2. rész

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Folytatjuk előző cikkünket, megmutatjuk miért menekülnek el hanyatt-homlok az emberek a városaikból.

Az előző részben már bemutattunk pár elhagyatott helyet és építményt; folytatása következik - forrás a buzzfeed.com.

Szarajevó, Bosznia - Hercegovina; Olimpiai bobpálya

1984-ben a téli olimpiai játékokat Szarajevóban tartották meg, de miután véget értek a játékok, egyáltalán nem használták a pályát. Tüzérségi erődítményként kapott még szerepet a 90-es évek háborújában, mára azonban tele van fújva graffitivel és benőtte a gaz.

Szarajevói elhagyatott bobpálya

 

Craco - Olaszország

A kis itáliai dombon épült város, történelme 1000 évre nyúlik vissza. 500 éven keresztül az emberek nyugodtan éltek itt, azonban a domb szerkezete instabillá vált és elkezdett omlani. 1990-ben végleg elhagyta mindenki a várost.

Craco elhagyatott városa

 

Villa Epecuén; Buenos Aires - Argentína

Az eredeti elgondolás az volt, hogy a 20-as években építenek egy turista falut az Epecuén-tó mellé, azonban nagyjából 60 évvel később a közeli gát sem akadályozta meg az áradást, ami elmosta a falut. Azóta a víz már leapadt, de a falu maradványai elhagyatottan állnak.

Elárasztott turista falu Buenos Airesben

 

Dadipark; Dadizele - Belgium

Egy vidámpark kapta a Dadipark elnevezést Belgiumban, azonban leállították a működését, mert egy fiú elveszítette az egyik karját miközben a szellemvasúton ült. A park vállalta a felújítást, de valójában soha nem nyitott ki többé. Mára grafitti és rozsda borítja be. A fedett skate parkját azonban még ritkán igénybe veszik.

Kihalt vidámpark Belgiumban

 

Ross sziget; Andaman és Nicobar szigetek - India

A britek építették a várost és használták főhadiszállásnak még indiai hódításuk alatt. Azonban 1940 óta nem lakja senki, ugyanis egy földrengés lerombolta az épületeket.

Egykori brit telepes helyőrség Indiában

 

Witley Bíróság; Worcestershire - Anglia

A lenyűgöző épület a 19. században épült, azonban az 1937-es tűzvészben teljesen leégett. Csak néhány részét újították fel turisztikai látványosságként, mint Perseus és Andromeda szökőkútját.

Leégett bírósági épület Angliában

 

Dhanushkodi; Pamban sziget - India

Sri Lankától 28 km-re található Dhanushkodi mitológiai jelentéssel bír a hinduizmus világában. Azonban elég sok a forgószél és hurrikán errefelé, ami miatt az emberek inkább magára hagyták a helyet.

Az Pamban sziget Indiában