Te mennyiért aludnál egy farmnak álcázott hotelben?

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Lakókocsitól a tutajon át, egészen a jégveremig. Szokatlan, egyedi hangulatot teremtő hotelek, ahol te is szívesen aludnál.

Talán nem is gondoltuk volna, hogy milyen helyeken jut eszükbe embereknek hotelt építeni, vagy bérbe adni szobát. Akár egy fa tetején épített kunyhót is kibérelhetünk.

Megmutatjuk milyen extrém lehetőségek állnak rendelkezésre, ha unjuk már az átlagos, hétköznapi hotelszobákat.

1. Prahran Hotel Pub - óriási beton csövekből épült

Prahran hotel

Prahran hotel Melbourne

Prahran hotel melbourne belülről

Prahran hotel, Melbourne

A Melbourneben található Prahran Hotel építéséhez hatalmas betoncsöveket használtak. A három szintes komplexum persze minden kényelemmel fel van szerelve. Az épület szinte hívogatja az embert, ugyanis nem mindennapi látvány.

 

2. Hatalmas boroshordó szobák

Boros hordó hotel

Boros hordó hotel Sasbachwalden

Sasbachwalden hotel

Óriás boros hordó sziklakerttel

Kipróbálnád, hogy milyen lehet Németországban egy boroshordóban tölteni az éjszakát? A Sasbachwaldenben található farmon letesztelheted. Öt különböző hordó várja az ott aludni vágyókat, mindegyik egy borfajtáról van elnevezve. A hordóban van fürdőszoba, fűthetőek és egy aranyos sziklakert is tartozik hozzájuk.

 

3. Hüttenpalast hotel

Hüttenpalast hotel

Kempinghotel Berlinben

Hüttenpalast hotel Berlinben belülről

Hüttenpalast hotel Berlinben

Ha már kissé unod a tipikus hotelszobákat és inkább valamilyen kempingszerű megoldást keresel, de azért nem az erdőben, akkor Berlinben a Hüttenpalast hotelt neked találták ki. Nem egy szokványos szobában alszol, hanem egy lakókocsiban, de azért mégis házon belül vagy.

 

4. Hayema Heerd

Hayema Heerd hotel

Hayema hotel szalmaágy

Hayema hotel tehénbőr a földön

Hollandia cowboy hotel

Hollandiában, Oldehove-ban található meg ez a szálláslehetőség, amely igazán nomád körülményeket biztosít számodra. Aludhatsz szalmabálán, vagy egy szalmasátorban. A tanyasi hangulatot megfejeli a padlóra terített tehénbőr is. Ha szeretnénk, tető nélküli szalma igluban is aludhatunk, hogy elénk táruljon a csillagos ég.

 

5. Vízi vulkán hotel - Chilében

Chile Vízi vulkán hotel

Vízi vulkán hotel Chilében

Chile Vízi vulkán hotel belülről

Vízi vulkán Chile bár

Chilében találhatjuk azt a hotel-csodát amit a helyiek Varázs Vulkánkunyhónak hívnak. Annak köszönheti a nevét, hogy úgy néz ki, mint egy vulkán, ellenben nem lávát, hanem vizet köp ki magából. Lenyűgöző látvány. De ha igazi vulkánt szeretnénk látni semmi gond, az ablakból pont rálátunk egyre, az Arenal vulkánra.


6. Sun Cruise hotel

Sun Cruise hajó hotel

Sun Cruise hotel

Mindenki szeret utazni. Viszont nem mindenki bírja a tengeri utazásokat. A Sun Cruise hotel azt az érzést biztosítja számunkra, hogy addig utazhatunk a tengeren, ameddig csak akarunk, tengeri betegség nélkül. A hotel ugyanis úgy néz ki, mint egy hajó, csak éppen a szárazföldön egy szikla tetején található, hogy még szebb kilátást nyújtson.

 

7. Repülőgépből hotel

Boeing 747 Hotel

Boeing 747 hotel belülről, pilótafülke

Stockholmban egy Boeing 747-es lett átalakítva hotelnek. A 27 szobája 1-3 személynek elegendő hellyel rendelkezik. Találhatunk benne egy bárt és éttermet is. A személyzet pedig utaskísérőnek van öltözve, amitől az egész még hangulatosabb.

Válogatásunkhoz az architecturendesign.net nyújtott útmutatást.

Itt találsz további észveszejtő hoteleket.