Társasház-stop a kistelepüléseken

Az agglomerációnak elege van a CSOK indukálta invázióból - egyre több Budapest környéki település lázad fel a bevándorlók ellen.

Torkig vannak a CSOK-kal

Úgy tűnik, a CSOK-nak van negatív hatása is: az agglomerációba tartozó települések lakói legalábbis biztosan így érzik.

Az agglomerációnak érezhetően elege van a CSOK indukálta invázióból, emiatt egyre több Budapest környéki település korlátozza a további betelepülés lehetőségét.

Mi a gond?

A legtöbb település látképét és infrastruktúráját is negatívan befolyásolja a tömeges betelepüléssel járó társasházak megjelenése.

Egyáltalán nem elhanyagolható szempont, hogy a kistelepülések többségének sem a közműhálózata, sem az úthálózata nem áll készen a megnövekedett lélekszámra - a közintézmények kapacitásáról már nem is beszélve.

Ráadásul a kitelepülési hullám felfelé nyomja az árakat: az elővárosokban 50 millió Ft-ba is kerülhet egy átlagos használt lakás.

Ellenállók

Már előzőleg is írtunk arról, hogy milyen nagyarányú kiköltözési hullám érte utol a fővárost - ennek akarnak végérvényesen gátat vetni a kistelepülések lakosai.

Különösképpen a társasházak terjedését érzik megterhelőnek, ezért most már körültekintőbben szabályozzák a zöldmezős beruházásokra alkalmas területek beépíthetőségét.

Zsámbékon "csak" szigorítottak: 2000 m2-nél kisebb területen csak egy család lakhat - így a nagyobb társasházaknak szinte esélye sincs a városban.

Az alábbi településeken viszont már egyáltalán nem osztanak ki újabb parcellákat:

  • Nagykovácsi
  • Pilisvörösvár
  • Halásztelek
  • Szentendre
  • Dunaharaszti

Forrás: BudaPestkörnyéke.hu 

Nem akar ingázni? Ha hosszútávon is jól akar járni, vegyen energiahatékony ingatlant a Zöld Hitel kölcsön, és a 0%-os CSOK segítségével inkább központi területen!