Az emberi fantázia határtalan - újabb elképesztő hotelek

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Te hol aludnál legmerészebb álmaidban? Itt biztos találsz kedvedre valót.

Előző két részünkben (1. rész2. rész) olyan hoteleket mutattunk be, amelyektől a lélegzetünk is elállt. Nos, újabb helyekre bukkantunk levegő után kapkodva - az architecturendesign.com jóvoltából.

Átalakított rádió torony

Rádiótorony az Angliai csatornában

Átalakítot rádió torony ami hotelként üzemel

La Corbiere rádió torony

A La Corbiere rádiótorony Jersey-ben található az Angol csatornán. Német megfigyelő toronyként funkcionált a II. Világháború ideje alatt, azonban ma már szállást biztosít az arra utazóknak.

 

Null Stern (Atombunker)

Null Stern atombunker-hotel

Átalakított atombunker hotellé

Az egykori atombunkert 2010-ben avanzsálták kiállítás hotellé. Megszállni egyelőre nem lehet benne, bár tervezik, hogy a közeljövőben kiadják szobáit. A közel két méter vastag tömör falai megóvnának mindenféle robbanástól.

 

Jégfalva

Engelbergi jéghotel

Svájc hotel jégből belülről

Jéghotel a svájci Engelbergben

A svájci Engelbergben ezt az iglu hotelt 3000 tonna hóból építették. Romantikus szobái kézzel faragott jégasztalokat rejt magában és hangulatvilágítást. A vendégek hálózsákokban alszanak, hogy ne hüljenek ki. Érdekesség, hogy van benne szauna és fedetlen örvény.

 

Sátorhotel - Richard tábor

Sátortábor Kenyában

Sátorhotel Kenyában

A tábor Kenyában található, amelyet érdemes meglátogatni ha arra járunk, luxus sátrakban alhatunk, amelyekben természetesen van áram. A vacsoránkat a szabad ég alatt fogyaszthatjuk el, ha kedvünk tartja, akülönböző túrák pedig bemutatják a környék varázslatos vadvilágát és látványosságait.

 

Tarzan-lak - Alicourtsi faházak

Alicourtsi hotel a fa tetején

Hotel a fa tetején Franciaországban

Franciaország - Alicourts

Faházak alatt nem a klasszikus értelemben vett házikót kell érteni. Ezek magasan a fák lombjai között vannak felépítve Franciaország határai közt Alicourtsben. Azonban nem egy lepusztult viskót kell elképzelni, van fönt áram és víz is. De nem dézsában, hanem folyóvíz. A magasban a SPA nyújtotta kényeztetést élvezhetjük, odalent pedig csobbanhatunk a tóban ha kedvünk tartja. Persze nem műugrásra kell gondolni.

 

Börtönhotel

Hollandia, börtönhotel

Börtönhotel Het Arresthuis

Hollandia - Het Arresthuis börtönhotel


Jogos a kérdés, hogy kinek jut az eszébe fizetni azért, hogy börtönben aludjon. Ezt ingyen is megtehetjük, ha ellenszegülünk a törvénynek. Azonban a Hollandiában található Het Arresthuis már nem börtön, hanem luxushotelként üzemel, az udvar pedig kávézónak lett átalakítva. A képek magukért beszélnek.